Zoeken

Casablanca: dierentuin Aïn Sebaa gaat eindelijk open

1 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

Na een grondige renovatie zal de dierentuin van Aïn Sebaâ in Casablanca in januari 2025 weer opengaan voor het publiek. Dat heeft Moulay Ahmed Afilal, vice-burgemeester van Casablanca met bevoegdheid voor netheid en water, aangekondigd.

Er zal een externe beheerder worden aangesteld om de dierentuin te exploiteren. Op 5 februari 2024 werd een aanbesteding uitgeschreven om de onderneming te selecteren die verantwoordelijk zal zijn voor het beheer en onderhoud van het dierenpark, alsook voor de ontwikkeling op wetenschappelijk, educatief en toeristisch vlak. De deadline voor het indienen van offertes is 15 maart 2024, meldt Le Matin.

Lees ook: Tanger gaat grond onteigenen voor nieuwe dierentuin

De toegangsprijs voor de dierentuin is vastgesteld op 50 dirham voor volwassenen en 25 dirham voor kinderen. Voor schoolgroepen en families zijn er kortingstarieven. De zoo heeft een oppervlakte van 13 hectare en zal meer dan 45 diersoorten huisvesten. Er komen ook recreatieruimtes voor families.

Lees ook: Zoo Ain Sebaa wreed met dieren

Het renovatieproject van de dierentuin heeft tot doel dit historisch erfgoed van de stad Casablanca te bewaren en tegelijkertijd de bezoekers een moderne en educatieve ervaring te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team