Zoeken

Casablanca klaar voor lancering busway-service

24 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Casablanca zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van het stedelijk vervoer met de introductie van de busway, een busdienst met een hoge mate van service (BHNS).

Moulay Ahmed Afilal, vicevoorzitter van de gemeente Casablanca, bevestigde in een gesprek met Assahra Al Maghribia dat de lancering van de busway in de komende weken zal plaatsvinden. Hiermee ontkracht hij de geruchten dat het project zou zijn stopgezet. "Alles wat hierover gezegd is, is onwaar," verklaarde hij, hoewel hij erkende dat er vertraging is bij de officiële lancering van de twee CasaBusway-lijnen, die oorspronkelijk voor juli gepland stonden.

Lees ook: Nieuwe trams Casablanca krijgen vorm in Barcelona

Het bedrijf Casablanca Transport zal in samenwerking met lokale autoriteiten, de lanceerdatum van de busway aankondigen, voegde de vicevoorzitter toe. "De nieuwe busway is een bus van zeer hoge kwaliteit en zal het dagelijks leven van passagiers vergemakkelijken. Het is een milleuvriendelijke bus (diesel, E6 ecologisch)," verklaarde Nabila Rmili, burgemeester van Casablanca, in juni 2022 tijdens de presentatie van het project.

De stad is van plan om 40 busway-bussen aan te schaffen, elk met een capaciteit van 168 passagiers, voor een totaalbedrag van 1,875 miljard dirham. Er zullen twee lijnen, BW1 en BW2, worden gelanceerd. De eerste lijn zal de wijk Salmia met Lissasfa verbinden via de wijk Al Laymoun en de boulevards Al Qods, Mohammed VI, Moqdad Lahrizi en Al Joulane. Deze lijn zal twee overstappunten bieden met de Casatramway-lijnen T1, station Lissasfa, en T3, die momenteel in aanbouw is.

Lees ook: Vervoerscrisis Tetouan: nieuw beheer voor stadsbussen

De tweede lijn zal de wijk Errahma verbinden met het Oulmes-rotonde op de Ghandi-boulevard via de boulevards Moulay Touhami en Yacoub Al Mansour. Deze lijn krijgt een overstappunt met de tramlijn T2, station Place Financière. In totaal zullen 300.000 bewoners van de Marokkaanse metropool profiteren van deze twee Casabusway-lijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team