Zoeken

Cafés en restaurants in Marokko: sector in levensgevaar?

7 april 2024 - 11:00 - Economie

©

De Marokkaanse horecasector is in gevaar. Cafés en restaurants sluiten massaal hun deuren, wat leidt tot banenverlies en ongerustheid onder professionals. De Nationale Federatie van Cafés en Restaurants (FNPCRM) heeft de noodklok geluid en eist een urgente reactie van de regering.

In een brief aan Younes Sekkouri, minister van Economische Integratie, Kleinbedrijf, Werkgelegenheid en Vaardigheden, waarschuwt de FNPCRM voor "alarmerende cijfers" met betrekking tot sluitingen en verloren banen. De federatie voerde een steekproefonderzoek uit en vroeg al op 29 januari om een ​​overleg met de minister, tevergeefs.

Lees ook: Cafés en restaurants in Marokko aan rand van faillissement

"Onze brieven en verzoeken om een ​​diagnose van de sector en een oplossing voor de problemen blijven onbeantwoord," zegt Noureddine El Harrak, voorzitter van de FNPCRM. "De verantwoordelijkheid lijkt te groot te zijn voor de minister, of de faillissementen van kleine bedrijven interesseren hem niet."

Lees ook: Traditionele cafés in oorlog tegen koffie trucks in Marokko

De FNPCRM is boos dat de regering geen gehoor geeft aan de noodkreet van de sector. "Er wordt pas met ons gepraat als we staken," aldus El Harrak. Hij eist dat Younes Sekkouri en andere ministers concrete antwoorden geven op de brief van de FNPCRM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team