Zoeken

Marokko: cafés profiteren van Eid om prijzen op te drijven

13 april 2024 - 13:00 - Economie

©

De prijzen van dranken in cafés en restaurants in Marokko zijn sterk gestegen na de viering van Eid ul-Fitr, het feest dat het einde van de Ramadan markeert. Klanten in Tanger en andere steden reageren met onbegrip en woede.

In Tanger kost een glas thee nu aanzienlijk meer. Volgens Al3omk is de prijs van koffie met twee tot drie dirham gestegen, terwijl andere dranken één of twee dirham duurder zijn geworden sinds de tweede dag van Eid ul-Fitr.

Lees ook: Marokkanen, smile, koffieprijzen gaan omhoog!

Deze prijsstijging is het gevolg van een nieuwe verhoging van de prijzen door koffiebedrijven en frisdrankdistributeurs, legt de nationale coördinator van de Marokkaanse Vereniging van Café- en Restauranteigenaren uit. Veel klanten zijn verrast door deze beslissing en roepen de autoriteiten op om in te grijpen en een einde te maken aan de "ongerechtvaardigde" prijsstijgingen.

De Nationale Federatie van Café- en Restauranteigenaren betreurt daarnaast dat de pogingen om hun zwaar getroffen sector te redden tot nu toe zonder succes zijn gebleven. Op basis van veldonderzoek met alarmerende resultaten over het aantal sluitingen in de horecasector in Marokko, heeft de vereniging op 29 januari 2024 schriftelijk een verzoek om een ​​audiëntie bij de minister van Economie ingediend. Deze brief is echter, net als eerdere correspondentie, onbeantwoord gebleven.

Lees ook: Marokko: café-eigenaren profiteurs!

De café- en restauranteigenaren hopen dat de minister van Binnenlandse Zaken een kaderwet zal invoeren en de collectieve belastingen zal plafonneren om "de subjectiviteit en willekeur van sommige lokale functionarissen" te kalmeren. Ze pleiten ook voor concrete maatregelen om de informele sector in het koninkrijk terug te dringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team