Zoeken

Cafés in Al Hoceima bedreigd door torenhoge boetes

19 juni 2024 - 11:20 - Marokko

©

Cafés in Al Hoceima, die nog steeds herstellen van de Covid-19 pandemie, worden nu geconfronteerd met een nieuwe bedreiging: torenhoge boetes van de sociale zekerheidsdienst (CNSS).

De lokale afdeling van de Nationale Federatie van Café- en Restauranteigenaren (FNPCRM) in Al Hoceima hekelt de boetes, die oplopen tot 660.000 dirham voor sommige cafés, als "oneerlijk en onrechtvaardig". Ze noemen de boetes "volledig onterecht" en vrezen dat ze de cafés, waarvan de meeste een dagelijkse omzet van rond de 1.000 dirham hebben, de deuren zullen moeten sluiten.

Lees ook: Marokko: cafés onder druk

"Hoe kan een boete van 600.000 dirham gerechtvaardigd zijn voor een café met een dagelijkse omzet van amper 1000 dirham?", vraagt Imad Belhaj, voorzitter van de lokale FNPCRM-afdeling. "Deze boetes zijn compleet losgekoppeld van de realiteit in onze stad, waar elk dirham telt en elk café vecht om te overleven, zeker sinds de ongekende crisis veroorzaakt door de Covid-19 pandemie."

Lees ook: Marokko: cafés profiteren van Eid om prijzen op te drijven

De FNPCRM is niet tegen controles, maar eist meer transparantie en een genuanceerdere aanpak van de autoriteiten. Ze benadrukken ook het seizoensgebonden karakter van het toerisme in Al Hoceima, waar de cafés grotendeels afhankelijk zijn van de zomerse toestroom van toeristen. De FNPCRM dringt aan op een herziening van de boetes en de controle- en sanctiemethoden, en een betere focus op sectoren met een hoger risico op fraude, in plaats van op de kwetsbare cafés.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team