Zoeken

Koffieprijzen krijgen bittere nasmaak in Marokko

16 april 2024 - 07:00 - Economie

©

De Nationale Federatie van Eigenaars van Cafés en Restaurants in Marokko (ANPCRM) heeft gereageerd op de recente stijging van de prijzen van dranken na de viering van Eid ul-Fitr. De federatie ontkent dat zij verantwoordelijk is voor deze prijsstijgingen.

"De federatie heeft hierover geen beslissingen genomen," aldus Nourredine El Harraq, voorzitter van de ANPCRM, in een verklaring aan de pers. Hij benadrukt dat de federatie niet bevoegd is om prijzen vast te stellen. Die bevoegdheid ligt bij de Raad van Mededinging.

Lees ook: Marokko: cafés profiteren van Eid om prijzen op te drijven

De prijsstijgingen die in sommige cafés na Eid ul-Fitr zijn waargenomen, zijn te wijten aan de stijging van de koffieprijzen, legt El Harraq uit. Hij roept café-eigenaren op om "gematigd" te zijn en rekening te houden met de koopkracht van de Marokkanen bij het bepalen van hun prijzen.

Lees ook: Marokkanen, smile, koffieprijzen gaan omhoog!

De voorzitter erkent dat de sector van cafés en restaurants in crisis verkeert, maar voegt toe dat de verhoging van de drankprijzen met één tot twee dirham niet genoeg zal zijn om de verliezen van de sector te compenseren. El Harraq pleit voor het vinden van haalbare oplossingen om de sector te redden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team