Zoeken

Burgemeester krijgt celstraf voor dure optreden Abdelaziz Stati

21 februari 2021 - 20:00 - Cultuur

©

De burgemeester van de gemeente El Houafat is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar omdat hij 70.000 dirham heeft vervreemd om zanger Abdelaziz Stati te betalen voor een optreden. Hij moet de gevangenis in omdat hij publieke gelden onrechtmatig heeft ingezet.

De burgemeester van de gemeente El Houafat, in de provincie Sidi Kacem, werd afgelopen maandag door de Strafkamer tot twee jaar celstraf veroordeeld, vanwege verduistering en verkwisting van publieke gelden. Hij zou ook een boete moeten betalen aan ‘Dar Taliba’, meldt de krant Al Akhbar.

De veroordeelde zou 70.000 dirham hebben verduisterd van een overheidsbudget om het optreden van zanger Abdelaziz Stati in zijn stad te betalen. De rechtbank heeft de burgemeester, die tevens ook een overheidsfunctionaris is van het ministerie van Habous en Islamitische zaken, gevraagd om de financiële onregelmatigheden in het budget te verklaren.

Ook werden hem vragen gesteld over onregelmatigheden bij het uitgeven van uitkeringen aan mensen met een handicap en de imkerverenigingen van de gemeente. Na hem te hebben verhoord stelde de rechtbank vast dat de onregelmatigheden in het financiële kasboek van de gemeente bevestigen dat de burgemeester onrechtmatig gebruik heeft gemaakt van staatsgeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team