Zoeken

Marokko: ex-minister staat terecht voor financiële onregelmatigheden

15 februari 2021 - 16:40 - Marokko

©

Voormalig minister Mohamed Moubdii moest zijn paspoort inleveren en heeft een reisverbod opgelegd gekregen. Hij staat terecht voor financiële onregelmatigheden bij een stadsvernieuwingsproject in de stad Fqih Ben Saleh.

Het dossier van Moubdii wordt momenteel behandeld door de openbaar aanklager Mohamed Abdenabaoui. Moubdii werd in december nog verhoord door de gerechtelijke politie BNPJ.

Aan de gekozen overheidsfunctionaris wordt uitleg gevraagd over de financiële onregelmatigheden in de boekhouding van de stad Fqih Ben Salah. De Rekenkamer kwam in het financiële rapport van de stad onregelmatigheden tegen in het budget voor stadvernieuwing.

In het eindrapport van de Rekenkamer staat dat de regelgeving niet is gevolgd en dat bedrijven contracten hebben gekregen zonder deadlines of prijzen vast te leggen. De opdrachten werden niet gepubliceerd en dus kon niet iedereen erop reageren.

Moubdii had in 2015 in zijn portefeuille de taak om een anti-corruptieplan op te stellen. Sinds 1997 is hij de gemeenteraadsvoorzitter van Fqih Ben Saleh.

Bladna.nl