Zoeken

Marrakech: 2 jaar celstraf voor loco-burgemeester

15 november 2021 - 12:00 - Marokko

©

De rechtbank in Marrakech heeft afgelopen woensdag twee jaar gevangenisstraf uitgesproken tegen Mohamed Al Hour, voormalig loco-burgemeester van de rode stad.

Al Hour werd veroordeeld voor het verduisteren van publiek geld. Naast zijn celstraf zal hij een boete van 50.000 dirham moeten betalen.

Lees ook: Marokko: Kamerlid gearresteerd met 400.000 dirham corruptiegeld

De politicus werd in vrijheid vervolgd. Hij was in 2017 aangeklaagd voor het verduisteren van publiek geld. Hij was tot 2015 de adjunct van de burgemeester van Marrakech en had het recht om in naam van de burgemeester overeenkomsten en officiële documenten te ondertekenen. Hij maakte van deze situatie gebruik om contracten te sluiten voor een totaal bedrag van 15 miljoen dirham. Het geld zou hij in slechts 10 dagen hebben uitgegeven.

SNRT News bericht dat Al Hour in februari 2017 werd gearresteerd en 24 uur in bewaring doorbracht. Hij was vervolgens vrijgelaten. Tijdens zijn proces weigerde hij mee te werken en rechtvaardigde zijn afwezigheid door gezondheidsproblemen. Hij nam op hetzelfde moment wel deel aan vergaderingen van de gemeenteraad van Marrakech en van het arrondissement Gueliz.

Lees ook: Marokko: verkiezingskandidaat gearresteerd wegens corruptie (video)

Woensdagavond besloot de criminele kamer bij de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech om hem tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham te veroordelen. Al Hour was in het verleden al veroordeeld in de "Casino Saidi" rechtszaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team