Zoeken

Abdelaziz Stati laat woede vrije loop

1 oktober 2020 - 13:50 - Cultuur

©

Abdelaziz Stati begrijpt niet waarom hij geen financiële steun heeft gekregen van het ministerie van Cultuur zoals zijn collega’s. De Marokkaanse zanger stelt het slachtoffer te zijn van discriminatie.

Het besluit van het ministerie om Stati uit te sluiten van de beloofde hulp aan Marokkaanse artiesten, voelt voor de zanger aan als een vernedering gezien zijn rijk artistiek parcours. De zanger heeft op Facebook zijn woede de vrije loop gelaten.

"Ik weet niet wat populaire kunst vertegenwoordigt voor het ministerie van cultuur, en ik weet niet waarom mensen voor de gek worden gehouden of waarom het ministerie uitzonderlijke hulp voor kunstenaars belooft terwijl het altijd dezelfde zijn die ervan profiteren.", schreef Stati op het sociaal netwerk.

"Het ministerie nam niet eens de tijd om te informeren naar de gezondheid van een zanger die 45 jaar van zijn leven heeft gewijd aan het dienen van populaire kunst. Het is ondenkbaar dat een artiest met zo’n grote bekendheid wordt vernederd.", voegde hij er nog aan toe.

Abdelaziz Stat, die onlangs met succes werd geopereerd, stelt dat het verstandig zou zijn geweest om deze financiële steun te wijden aan de bouw van ziekenhuizen en scholen of aan arme bevolkingslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team