Zoeken

Mohamed Akdad en ’Bbal in the sky’ winnen Emancipatieprijs 2021

8 december 2021 - 10:40 - Wereld

©

De organisatie ’Bball in the sky’ en Mohamed Akdad werden zaterdag gelauwerd op de Emancipatieprijs van Voem. Deze Belgische sociaal-culturele organisatie deelt jaarlijks een prijs uit aan mensen of organisaties die zich inzetten voor een solidaire, inclusieve en duurzame samenleving.

Voem selecteerde vier laureaten uit de categorieën cultuur, gemeenschapsvorming, educatie en maatschappelijke beweging. Mohamed Akdad van het Brusselse Ouderenplatform BOp was één van de twee Brusselse laureaten. Zijn organisatie motiveert Brusselse ouderen om deel te nemen aan culturele, sportieve en educatieve activiteiten en wil tegelijk ook een aanspreekpunt en belangenbehartiger zijn voor hen.

Lees ook: Nuka zet skatepark in Marokko op om kansarme jongeren te helpen

’Bball in the sky’ won de prijs voor gemeenschapsvorming. "Het doet me een enorm plezier," zegt Mehdi Kherroubi aan Bruzz. Hij leidt de organisatie die via kunst en design basketbal en andere sportactiviteiten wil promoten. "Ik schreef mijn doctoraat over culturele diversiteit in een professionele context. Met ’Bball in the sky’ probeer ik dat in de praktijk te brengen." Hij is dan ook zeer blij met deze erkenning door de Emancipatieprijs van Voem.

Lees ook: Marokkaanse Nederlanders winnen Vogue Fashion Prize

Kherroubi transformeerde met zijn organisatie vorig jaar het basketveld op de Nieuwe Graanmarkt om tot een kleurrijk stuk street art. "Normaal zou het kunstwerk er nog even zijn gebleven en worden opgefrist, maar de Stad Brussel heeft besloten om ook andere jongeren de kans te geven om het terrein in te vullen. Ik ben content, want zo zullen ook zij gestimuleerd worden om hetzelfde te doen als ik", zegt Kherroubi die inmiddels bezig is met nieuwe projecten. "Er lopen nog drie projecten. Er komt street art op een basketbalterrein in Namen, op vier terreinen in Charleroi en tot slot op twee grote basketbalterreinen aan de kust van Casablanca. Het is een droom die uitkomt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team