Zoeken

Gentse organisaties maken tijdens Ramadan elke week 1700 maaltijden

18 april 2021 - 18:40 - Wereld

©

In Gent werken vier maatschappelijke organisaties samen om tijdens de maand Ramadan elke week 1700 maaltijden klaar te maken voor kwetsbare Gentenaars.

Leden van Kookploeg Gent Solidair, de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM), Burgerplicht en de Tevhid moskee in Wondelgem, koken elke week 1700 maaltijden om ze uit te delen aan twee Gentse armoedeorganisaties. Ze gaan dit heel de maand Ramadan blijven doen.

Kookploeg Gent Solidair heeft de traditie om elke week 1000 maaltijden voor kwetsbare Gentenaars te bereiden. De vereniging heeft nu een samenwerkingsverband opgericht om tijdens de Ramadan 700 extra maaltijden te bereiden in het kader van het project ‘de langste iftar tafel’. De culturele organisatie VOEM bedacht veel vegetarische gerechten en zet dit jaar in op een groene Ramadan. Ook via lezingen en andere activiteiten geeft de organisatie aandacht aan een duurzame Ramadan.

De organisaties koken elke donderdag en op vrijdag worden de maaltijden uitgedeeld aan De Rode Lotus en De Tinten. De maaltijden zijn niet alleen voor moslims, ook andere personen en gezinnen zonder papieren, in armoede of in een andere kwetsbare situatie, kunnen er beroep op doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team