Zoeken

Brood wordt duurder in Marokko

29 augustus 2021 - 11:20 - Economie

©

In Marokko baart de stijging van de prijzen van producten die gebruikt worden bij de vervaardiging van brood, de bakkers steeds meer zorgen. Ze zijn van plan om de prijs van brood te verhogen.

In de komende dagen wordt een stijging van de prijs van brood verwacht als niets wordt gedaan. Dat meldt de Marokkaanse Federatie van Bakkerijen en Banketbakkers (FMBP). Reden hiervan is de aanzienlijke toename van de prijs van verschillende basisproducten die gebruikt worden om brood te maken in de afgelopen vijf maanden.

Lees ook: Politieagent gearresteerd voor cocaïnehandel in Al Hoceima

Al Massae bericht dat de bakkers in een verklaring de passiviteit van de Nationale federatie van handelaren in granen en peulvruchten (FIAC) aan de kaak stellen. De prijstoename van de producten is volgens de professionals ook niet gerechtvaardigd. De FMBP beschuldigt de leveranciers ervan misbruik te maken van de verkiezingsperiode om de prijzen discreet te verhogen.

Deze situatie leidt tot faillissementen en een hoge schuldenlast voor bakkerijen, wat ook het ontslag van personeel als gevolg heeft. De FMBP belooft de nodige maatregelen te nemen om de sector uit deze moeilijke situatie te helpen, ook al moet de prijs van brood worden verhoogd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team