Zoeken

Marokko: hoge broodprijs kost baan aan voorzitter bakkersfederatie

12 maart 2022 - 19:40 - Economie

©

De Nationale Federatie van Bakkers en Banketbakkers van Marokko (FNBP) heeft tijdens een buitengewone vergadering twee bestuurders geschorst. De schorsing kwam er naar aanleiding van controverse over de verhoging van de broodprijzen.

De voorzitter en de secretaris-generaal van de Nationale Federatie van Bakkers en Banketbakkers van Marokko zijn uit hun ambt ontheven. Binnen twee weken zullen hun ontslag en vervanging worden besproken tijdens een buitengewone vergadering van de Nationale Raad.

Lees ook: Ramadan Marokko: geen verhoging broodprijs

In een verklaring die door Al Oâmk Al Maghribi werd verspreid, rechtvaardigt de FNBP het besluit met "onwettige misbruiken door de betrokken personen". De federatie beschuldigt de twee leiders ervan "samen te werken met een valse organisatie voor het scheppen van verwarring, het parasiteren op de vakmensen en het stopzetten van het opbouwproces".

Lees ook: Deze zomer geen brood meer in Marokko?

De aankondiging van een andere beroepsvereniging van bakkers, dat de broodprijzen sterk zouden stijgen als gevolg van de stijging van de tarweprijzen op de wereldmarkt, heeft intussen een felle controverse ontketend. Als reactie op deze aankondiging ontkende de FNBP dat er plannen waren om de prijs van het door de staat gesubsidieerde brood te verhogen. Ook wordt benadrukt dat de FNBP de enige federatie is die de beroepsgroepen van de sector vertegenwoordigt bij de overheid.

Bladna.nl