Zoeken

Bosbranden Marokko: cel om slachtoffers te helpen

19 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

In het kader van het beheer van de branden in het noorden van Marokko hebben de autoriteiten een cel opgericht om de getroffen bevolking bij te staan. De branden zijn in verschillende regio’s onder controle gebracht, maar de inspanningen om de nog steeds woedende vuurhaarden onder controle te krijgen, gaan door.

Tussen woensdagavond en zondag 17 juli hebben de branden 6600 hectare vegetatie verwoest en geleid tot de onmiddellijke evacuatie van 20 dorpen, aldus het Nationaal Agentschap voor Water en Bossen (ANEF). Het vuur brak uit in verschillende bossen in het noorden van het land. Daartoe behoren de provincies Taza, Larache, Tetouan, Ouezzane en Chefchaouen.

Lees ook: Ruim 100 hectare bos verwoest door brand in Tetouan

Bijna 2000 manschappen van de Water- en Bosbouw, de Civiele Bescherming, de Koninklijke Strijdkrachten, de Koninklijke Gendarmerie, de reddingsdiensten en de plaatselijke autoriteiten werden gemobiliseerd om de branden te blussen. Zij waren uitgerust met tankwagens en voertuigen voor eerste hulp. Bovendien werden vijf Canadair vliegtuigen en acht Royal Constabulary Turbo Trush vliegtuigen ingezet.

Lees ook: Honderden gezinnen geëvacueerd door bosbranden in Marokko

Na een gedeeltelijke evaluatie van de schade stelde het bureau een diagnose van de situatie. Er werden statistieken opgesteld en een aantal herstelmaatregelen genomen. Er is overleg gepleegd met alle belanghebbenden om de door de branden getroffen bevolking bij te staan, zo besluit het persbericht. Dit wordt tevens gedaan in het kader van de strategieën Groene Generatie 2020-2030 en Bossen van Marokko 2020-2030.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team