Zoeken

Onderzoek naar nieuwe bosbranden in Noord-Marokko

25 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

De bosbranden zijn nog steeds onopgelost in Marokko. Sommige plaatselijke overheden hebben een onderzoek aangekondigd om de oorzaken te achterhalen van de bosbranden die steeds vaker uitbreken in de noordelijke regio van het koninkrijk.

Al verscheidene dagen worden grote menselijke, materiële en financiële inspanningen geleverd om de bosbranden onder controle te krijgen. Toch steken er nieuwe brandhaarden de kop op, tot groot ongenoegen van de overheden. Ze menen dat de klimaatverandering weliswaar een gedeeltelijke verklaring kan zijn voor het fenomeen, maar dat dit geen reden is voor de omvang en nog minder voor de regelmaat van deze branden, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Bosbranden Marokko: cel om slachtoffers te helpen

Volgens de overheid kunnen deze branden ook te wijten zijn aan criminele praktijken of onachtzaamheid, naast de gevolgen van de klimaatverandering. Onlangs heeft een deskundige erop gewezen dat de mens een groot deel van de verantwoordelijkheid voor deze branden draagt. Het is vooral opmerkelijk dat sommige van de gebluste branden opnieuw zijn uitgebroken en een nog grotere bedreiging vormen. Daarom willen de autoriteiten van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima de precieze oorzaak van deze bosbranden achterhalen. Zo kunnen zij deze efficiënter bestrijden.

Lees ook: Honderden gezinnen geëvacueerd door bosbranden in Marokko

Zolang de resultaten van het onderzoek niet bekend zijn, zullen de inspanningen om de vlammen te bestrijden worden voortgezet. In de getroffen gebieden worden nu bewakingspatrouilles ingezet om ervoor te zorgen dat alle brandhaarden gedoofd zijn, zodat onaangename verrassingen worden voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team