Zoeken

Enorme brand aan Marokkaans-Algerijnse grens

10 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

Een enorme bosbrand die afgelopen vrijdag in Algerije is uitgebroken, heeft zich uitgebreid naar de Marokkaanse stad Saidia. De brandweer is ingezet om het vuur, dat al verschillende hectares bos heeft verwoest, onder controle te krijgen.

Aangedreven door de sterke wind is het vuur via het bosrijke grensgebied bij de badplaats Saidia aangekomen. Er zijn tot nu toe nog geen slachtoffers gevallen, meldt Akhbarona.

De Marokkaanse brandweerlieden zijn erin geslaagd om de brand in te dammen, maar aan de Algerijnse zijde lijkt de situatie niet te verbeteren vanwege de aanhoudende wind in het getroffen gebied.

De grens tussen Marokko en Algerije strekt zich uit over een gebied van ruim 1900 kilometer. Sinds de aanslagen op het Atlas Asni Hotel in augustus 1994 staan de betrekkingen tussen de twee landen onder druk. Marokko vermoedt nog altijd dat de Algerijnse geheime diensten betrokken zijn geweest bij de aanslagen en besloot toentertijd om Algerijnen zonder verblijfsvergunning terug te sturen en een strenge visumplicht in te stellen. De Algerijnse autoriteiten reageerden hier onmiddellijk op door te besluiten tot de volledige sluiting van de landgrenzen met Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team