Zoeken

Controverse om Israëlische vlag aan Marokkaans-Algerijnse grens

7 mei 2021 - 17:00 - Marokko

©

Israëlische ondernemers hebben aan de Marokkaans-Algerijnse grens Israëlische en Marokkaanse vlaggen tentoongespreid, wat tot een grote controverse heeft geleid. De Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) reageerde op wat zij een "provocatie" noemen, door het uitstallen van de Marokkaanse en Palestijnse vlaggen op dezelfde plaats.

Het is duidelijk dat de PJD nog steeds negatief staat tegenover de normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël. De partij heeft een verklaring afgelegd om een initiatief van bepaalde Israëlische ondernemers te veroordelen. De Marokkaanse en Israëlische vlaggen werden getoond aan de grens met Algerije, bij de ingang van de badplaats Saidia, om foto’s te nemen.

De regionale secretaris van de PJD in het oosten van het koninkrijk, Ismail Zougar, verklaarde dat "het tentoonstellen van de zionistische vlag op bovengenoemde plaats een provocatie is voor ons Marokkanen en voor de gehele islamitische natie. De Israëlische vlag wordt gehesen terwijl de Palestijnen lijden onder blokkade, honger en deportatie, en Al Quds is nog steeds getuige van gevechten en botsingen tussen het zionistische leger en de gelovigen en Arabische en islamitische burgers van Palestina,".

Afgelopen zondag hebben PJD-functionarissen beurtelings "de Marokkaanse en de Palestijnse vlag op dezelfde plaats gehesen. Een manier om te reageren op deze "actie die een provocatie inhoudt van de gevoelens van de Marokkanen en de gehele islamitische en Arabische natie. Ismaïl Zougar zegt dat de houding van de Israëlische ondernemers zijn partij heeft geërgerd.

Volgens de ambtenaar heeft de Marokkaans-Algerijnse grens een symbolische waarde. "Marokkanen gaan erheen om foto’s te nemen, en soms om hun Algerijnse broeders te begroeten," legde hij uit. "Een aantal Marokkanen communiceert vanuit deze zelfde plaats met hun familie in Algerije, omdat de grenzen tussen beide landen gesloten zijn, waardoor zij elkaar niet kunnen bezoeken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team