Zoeken

Bounou: "Mbemba beledigde En-Nesyri en moedigde aan om Ounahi te blesseren"

19 februari 2024 - 20:00 - Sport

©

Yassine Bounou heeft meer details gedeeld over het incident tussen bondscoach Walid Regragui en Chancel Mbemba na de wedstrijd Marokko-Congo (1-1) op de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust.

"Youssef En-Nesyri vertelde me dat Mbemba hem de hele wedstrijd beledigde. Ik heb zelf niet met hem gesproken. Mbemba was dicht bij En-Nesyri, als verdediger tegenover de aanvaller. En-Nesyri hoorde Mbemba tegen zijn ploeggenoten zeggen dat ze Azzedine Ounahi moesten blesseren. Daardoor was de sfeer na de wedstrijd gespannen," vertelde Bounou, eraan toevoegend dat er "eigenlijk sprake was van een misverstand vanaf het begin."

Lees ook: Walid Regragui slaat terug na uitspraken Chancel Mbemba

Walid Regragui zelf reageerde ook op het incident met de Congolese aanvoerder. "De gebeurtenis met Mbemba heeft me geleerd dat ik in de toekomst geen spelers meer zal begroeten. Ik zal me beperken tot het begroeten van de coach. Ik heb het onderwerp al besproken en gezegd dat ik geen racistische uitspraken heb gedaan. De intrekking van de schorsing is het beste bewijs. Ik heb de speler gevraagd me te begroeten en me met respect te bekijken, dat is alles", aldus Regragui in een recent interview met de zender Arryadia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team