Zoeken

Zaak Regragui-Chancel verergert: Congo doet beroep op Arbitragehof voor Sport

31 januari 2024 - 11:00 - Sport

©

De Congolese voetbalfederatie (FECOFA) is niet tevreden met de beslissing van de Beroepscommissie van de Confederatie van Afrikaans Voetbal (CAF) om de straf tegen de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui op te heffen.

Walid Regragui werd eerder geschorst na een incident met Chancel Mbemba, aanvoerder van het nationale team van de Democratische Republiek Congo (DRC), na een wedstrijd op de Afrika Cup. De Congolese voetbalfederatie heeft besloten om de zaak aan te kaarten bij het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS).

Lees ook: Walid Regragui vrijgesproken door CAF na incidenten wedstrijd Marokko-Congo

In een officiële verklaring, gepubliceerd op maandag, verklaarde FECOFA: "De Marokkaanse voetbalbond heeft beroep aangetekend tegen deze beslissing en ondanks de gedetailleerde bekentenissen van de betreffende coach, bevestigd door beelden die geen twijfel laten bestaan, heeft de Beroepscommissie, tegen alle verwachtingen in, de beslissing van 26 januari 2023 volledig geannuleerd. Overtuigd van het volledig ongerechtvaardigde karakter van deze annulering, kondigt de FECOFA aan de zaak voor het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) te brengen zodra de gemotiveerde beslissing is ontvangen, in overeenstemming met de geldende voorschriften."

Lees ook: Afrikaanse voetbalbond heft schorsing Walid Regragui op

De Afrikaanse voetbalbond had de Marokkaanse bondscoach geschorst voor vier wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, met een boete van 5000 dollar, vanwege zijn confrontatie met Chancel Mbemba aan het einde van de Afrika Cup-wedstrijd Marokko-Congo (1-1). De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) had beroep aangetekend tegen deze straf, die zij "onrechtvaardig" noemde. Deze actie heeft zijn vruchten afgeworpen: de Beroepscommissie van de CAF heeft de schorsing opgeheven waardoor Walid Regragui aanwezig was tijdens de wedstrijd tegen Zuid-Afrika dinsdagavond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team