Zoeken

Nayef Aguerd neemt het op voor bondscoach Walid Regragui

23 januari 2024 - 20:00 - Sport

©

Nayef Aguerd, verdediger van de Atlas Leeuwen, heeft zijn steun uitgesproken voor bondscoach Walid Regragui na de controverse die volgde op de wedstrijd tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo tijdens de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust. Walid Regragui wordt beschuldigd van racistische beledigingen richting Chancel Mbemba, de aanvoerder van de Congolese ploeg.

In een bericht op zijn officiële Instagram-account uitte Nayef Aguerd zijn verbazing over de situatie die op sociale media en in sommige media is ontstaan. Hij benadrukte dat opstootjes normaal zijn tijdens een voetbalwedstrijd en betreurde de beschuldigingen aan het adres van de bondscoach, die volgens hem niet overeenkomen met diens waarden. "Soms is stilte ook een fout, omdat er nu een misverstand is dat heeft geleid tot deze gebeurtenissen. Het is aan iedereen om geen ruimte te laten voor complexe problemen," voegde de Marokkaanse verdediger van West Ham toe.

Lees ook: Vechtpartij na Marokko-Congo: Walid Regragui betuigt spijt

De Congolese aanvoerder Chancel Mbemba heeft in een vage verklaring aan de pers de Marokkaanse coach ervan beschuldigd racistische beledigingen te hebben geuit. Mbemba weigerde meer details te geven en benadrukte zijn respect voor Walid Regragui. Hij stelt bewijzen te hebben die hij niet zal vrijgeven. Regragui heeft de beschuldigingen ontkend en verklaarde dat hij Mbemba confronteerde over zijn gedrag tijdens de wedstrijd.

Lees ook: Walid Regragui slaat terug na uitspraken Chancel Mbemba

De Afrikaanse voetbalbond naar het incident. Walid Regragui en de Congolese coach Sebastien Desabre hebben beiden hun kant van het verhaal gegeven, waarbij Regragui benadrukt dat hij slechts wilde weten waarom Mbemba hem op een bepaalde manier had aangesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team