Zoeken

Schokkende video van bevalling in tuin van ziekenhuis in Youssoufia

9 maart 2023 - 10:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid en Sociale Bescherming heeft een onderzoek ingesteld naar de bevalling van een vrouw in de tuin van het provinciaal ziekenhuis in Youssoufia. De video van de bevalling werd op sociale media gedeeld en zorgde voor veel reacties.

Om meer duidelijkheid te krijgen over dit incident is er een centrale inspectiecommissie opgericht, bestaande uit een inspecteur-generaal van het ministerie, een centrale directeur, twee centrale inspecteurs en de regionale directeur van de regio Marrakech-Safi.

Lees ook: Marokkaans koppel moet 11.000 dollar betalen na bevalling in Canada

Volgens een bron binnen het ministerie is de commissie belast met het vaststellen van de exacte omstandigheden van de bevalling en het bepalen van eventuele verantwoordelijkheden. Het rapport van de commissie zal leiden tot het nemen van strenge maatregelen en beslissingen.

Lees ook: Man helpt vrouw bevallen in auto in Youssoufia

Daarnaast heeft de afdeling een nieuwe directeur aangesteld voor het provinciaal ziekenhuis Lalla Hasnaa. Dit besluit kadert officieel in een beleid van vernieuwing van gezondheidsfunctionarissen, met als doel de kwaliteit van de zorg en te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team