Zoeken

Marokko: vrouw bijna dood door medische fout na bevalling

28 mei 2020 - 14:00 - Marokko

©

Een vrouw is ruim een maand na haar bevalling in Benguerir met spoed geopereerd. De artsen die haar via een keizersnede hadden helpen bevallen waren een stuk gaas in haar lichaam vergeten.

Alyaoum24 bericht dat het slachtoffer op 22 april dit jaar was bevallen. Ze had sinds de bevalling ernstige buikkrampen. Ze werd ruim een maand later in het Ibn Tofail ziekenhuis in Marrakech opgenomen waar het stuk gaas werd ontdekt.

De jonge moeder werd met spoed geopereerd en kon worden gered. De directeur van het ziekenhuis in Benguerir waar ze was bevallen, weigerde het medisch rapport aan haar familie te geven. Het ziekenhuis weigert een fout toe te geven van het team dat haar hielp bevallen, met aan hun hoofd een Chinese dokter.

In de hoop dat ze geen aangifte zou doen kreeg de jonge moeder uitstekende zorgen in het ziekenhuis van Marrakech. Ze werd in de watjes gelegd en met veel aandacht verzorgd en gevolgd.

Volgens het medium is het niet de eerste keer dat het ziekenhuis van Benguerir van een medische fouten wordt beschuldigd. Een andere vrouw overleed een tiental dagen geleden in hetzelfde ziekenhuis als gevolg van een keizersnede.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team