Zoeken

Man helpt vrouw bevallen in auto in Youssoufia

16 november 2022 - 20:00 - Marokko

©

Omdat er geen dokter beschikbaar was in het ziekenhuis van Youssoufia, moest een man met zijn auto aan de kant van de weg gaan staan om zijn vrouw te helpen bevallen.

Het incident vond plaats op dinsdag 9 november in Youssoufia, meldt Al Massae. In een video die op sociale media circuleert, legt de man uit dat hij zijn vrouw, die op het punt stond te bevallen, naar het Lalla Hasnaa ziekenhuis in Yousoufia had gebracht.

Bij aankomst kreeg hij van de dienstdoende verpleegster te horen dat er geen verloskundige aanwezig was. De drie normaal dienstdoende artsen waren al enige tijd met ziekteverlof en werden niet vervangen. Als noodmaatregel verwijst de ziekenhuisleiding alle vrouwen die moeten bevallen door naar het Mohammed VI ziekenhuis in Marrakech.

Het echtpaar vertrok in allerijl naar het aangegeven ziekenhuis, ongeveer anderhalf uur verderop, maar kon de bestemming niet bereiken. Onderweg kon de vrouw het niet langer uithouden. "Het werd snel duidelijk dat de man zelf zijn vrouw moest helpen bevallen in de auto," meldt de krant.

Naar aanleiding van het verhaal brak er een golf van verontwaardiging uit op de sociale media. Verschillende internetgebruikers maakten melding van talrijke mistoestanden in de zorginstelling. Naast het gebrek aan medisch en paramedisch personeel, aan spoedartsen in de kliniek en het feit dat bijna alle scanners niet werken, komen dit soort situaties regelmatig voor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team