Zoeken

Nieuwe ontwikkeling in zaak besmette injecties in ziekenhuis Casablanca

27 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Gerechtelijke politie (BNPJ) zet haar onderzoek voort naar de zaak van de injecties waardoor patiënten van het ziekenhuis 20 Août 1953 in Casablanca blind zijn geworden.

Donderdag arresteerde de BNPJ in Casablanca een technisch assistent die werkzaam was op de afdeling oftalmologie van het ziekenhuis, meldt Al Oâmk. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident waarbij meerdere mensen blind werden na injecties in het kader van hun reguliere oogheelkundige behandeling. Ze zit momenteel in voorarrest. Het parket moet beslissen of ze in hechtenis wordt genomen of voorwaardelijk vrij wordt gelaten.

Lees ook: Casablanca: nieuwe onthullingen over ziekenhuispatiënten die blind werden

De verdachte werd een zestal maanden geleden door de directie van het ziekenhuis geschorst na een intern onderzoek. Andere medewerkers van de afdeling oftalmologie werden met pensioen gestuurd. Enkele medewerkers werden overgeplaatst naar andere afdelingen.

Lees ook: Twintigtal mensen blind geworden na behandeling in ziekenhuis Casablanca

Op 20 september 2023 verloren zeker 16 mensen het zicht na een injectie in het glasvocht, in het ziekenhuis 20 Août 1953 in Casablanca de dag ervoor. De BNPJ heeft de slachtoffers en alle betrokkenen in de zaak gehoord, naar aanleiding van een klacht die advocaat Mohamed Chamsi namens de slachtoffers bij de procureur-generaal had ingediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team