Zoeken

Tientallen leerlingen vergiftigd op school in Casablanca

19 mei 2024 - 08:00 - Marokko

©

Een zestigtal leerlingen van het Lyceum Houmane El Fatouaki in de wijk Hay Mohammadi in Casablanca, zijn afgelopen woensdag naar het Mohammed V-ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen. De leerlingen bleken te lijden aan een koolmonoxidevergiftiging.

Volgens de leerlingen zelf zou er een gaslek zijn geweest in het schoolgebouw, wat leidde tot ademhalingsproblemen. De afgelopen weken zouden er al meerdere keren soortgelijke incidenten hebben plaatsgevonden.

Lees ook: Jongemannen lagen dagen dood in appartement in Agadir

De zaak heeft veel commotie veroorzaakt. Ouders van de slachtoffers en inwoners van Hay Mohammadi hekelen de stilzwijgen van de autoriteiten en het gebrek aan communicatie van de school over de oorzaak van de herhaalde gaslekken.

Sommige ouders wijzen naar een nabijgelegen nagelfabriek als mogelijke bron van de koolmonoxidevergiftiging. In het ziekenhuis werden de meeste leerlingen behandeld en naar huis gestuurd. De astmapatiënten blijven voorlopig nog onder observatie, aldus lokale media.

Lees ook: Tetouan: koppel overleden door gaslek

De burgemeester van Hay Mohammadi heeft laten weten dat er een onderzoek gaande is naar de oorzaak van de gaslekken. Een commissie is samengesteld om de zaak te onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team