Zoeken

Twintigtal mensen blind geworden na behandeling in ziekenhuis Casablanca

6 oktober 2023 - 18:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie (BNPJ) voert een onderzoek uit naar injecties waardoor meerdere patiënten van het ziekenhuis 20 Août 1953 in Casablanca blind zijn geworden.

Na overdracht van het dossier door de procureur-generaal bij het hof van beroep in Casablanca, werd het onderzoek naar de injecties van Bévacizumab, die patiënten van het ziekenhuis van 20 Août 1953 in Casablanca blind hebben gemaakt, aan de BNPJ toevertrouwd. De taak van de BNPJ is om te begrijpen "hoe een bekend medicijn voor de behandeling van het netvlies van het oog kon veranderen in een stof die de vernietiging van de cellen van dit orgaan versnelt", meldt Assabah.

Lees ook: Kleine Salma overleden na medische fout in M’diq

De onderzoekers zullen ook moeten controleren of het gezondheidsprotocol is nageleefd, omdat Bévacizumab wordt voorgeschreven voor totaal verschillende aandoeningen. Het medicijn kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten. De onderzoekers zullen de medische dossiers van de patiënten moeten raadplegen en nagaan of het medicijn onder goede omstandigheden was opgeslagen. Ook zullen verschillende verantwoordelijken binnen en buiten het ziekenhuis in deze zaak worden gehoord.

Lees ook: Marokko: vrouw bijna dood door medische fout na bevalling

Zeker 16 mensen zijn blind geworden na de toediening van Bévacizumab-injecties in het ziekenhuis. Vijftien van hen hebben een klacht ingediend. Sommigen zijn van plan het ziekenhuis voor de rechter te dagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team