Zoeken

Nieuwe ontwikkeling in zaak drugsbaron Reda "Turbo" Abakrim

30 mei 2024 - 11:00 - Marokko

©

De rechtbank in Casablanca heeft de zaak tegen Reda Abakrim, alias "Turbo", uitgesteld tot 24 juni. Abakrim, drugsbaron die wordt beschuldigd van de ontvoering en moord op de man van Marokkaanse zangeres Rym Fikri, krijgt hiermee meer tijd om zijn verdediging voor te bereiden.

De rechtbank besloot maandag om de zaak uit te stellen om Reda "Turbo" Abakrim de kans te geven zich beter voor te bereiden. Abakrim werd enkele maanden geleden gearresteerd op de luchthaven Mohammed V in Casablanca in verband met de ontvoering en moord op Fikri’s man. Delen van het lichaam van het slachtoffer werden in een rivier bij Rabat gevonden.

Lees ook: Zaak Rym Fikri: Reda Abakrim, alias "Turbo", betrokken?

De Fransman van Marokkaanse afkomst werd in Marokko vrijgesproken in eerste aanleg, ondanks dat hij in Frankrijk bij verstek was veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf voor de moord op Brahim Hajaji (26), een van zijn vermeende handlangers, die in 2007 werd gedood in La Queue-lez-Yvelines. Volgens de Franse pers had het slachtoffer 600 kilo hasj van Turbo gestolen.

Lees ook: Schedel echtgenoot Rym Fikri gevonden in rivier

Bij zijn arrestatie werd Turbo betrapt op het bezit van meerdere valse paspoorten. Vingerafdrukkenonderzoek wees uit dat hij werd gezocht in verband met een in 2021 door het Hof van Beroep in Versailles uitgevaardigd arrestatiebevel, wegens zijn vermeende betrokkenheid bij de moord op Hajaji.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team