Zoeken

Verpleger in Marrakech beschuldigd van seksueel misbruik patiënte

26 april 2024 - 19:00 - Marokko

©

In Marrakech komen agressies in het ziekenhuis steeds vaker voor. De laatste dateert van deze week. Een patiënte die op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in de wijk M’Hamid werd opgenomen, werd het slachtoffer van seksueel misbruik. Haar belager is gearresteerd.

Sinds dinsdag voert de gerechtelijke politie van de regionale veiligheidsdienst van Marrakech een onderzoek uit naar een zaak van seksueel misbruik die plaatsvond op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in de wijk M’Hamid. De dader is een voormalige stagiaire van het ziekenhuis die aan een plaatselijke school voor zorgverleners studeert.

Lees ook: Fkih misbruikt meisje in Rabat en stelt huwelijk voor

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht na onwel te zijn geworden. Ze werd door de jonge verpleger onderzocht maar zijn abnormaal gedrag wekte argwaan, meldt Assabah. De vrouw besefte dat ze werd betast en schreeuwde om hulp. Personeelsleden van het ziekenhuis en de bewakers renden naar haar kamer en hielden de verpleger tegen die probeerde te vluchten. De directie en de politie werden vervolgens op de hoogte gebracht van het incident.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de 25-jarige student verpleegkunde en bekijkt of hij bij andere soortgelijke misdaden in zorginstellingen in Marrakech is betrokken.

Vorige week werd een vrouwelijke arts in hetzelfde ziekenhuis door de twee begeleiders van een patiënt mishandeld, waardoor ze zelf moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Haar belagers werden gearresteerd door de politie. Het onderzoek naar deze zaak loopt nog.

Lees ook: Roqya in Marokko: onderzoek naar seksueel misbruik in naam van exorcisme

De Nationale Vereniging voor de Gezondheid heeft deze verschillende agressies veroordeeld en eist een grotere aanwezigheid van bewakers, maar ook van de veiligheidsdiensten in de zorginstellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team