Zoeken

Walid Regragui zwaar gestraft door CAF, Marokko vecht besluit aan

25 januari 2024 - 16:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) met betrekking tot de straf die werd opgelegd aan Walid Regragui, de coach van het Marokkaans elftal.

Deze straf volgde op een incident tussen de coach en de Congolese speler Chancel Mbemba na de wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo. De FRMF stelt dat de beslissing onrechtvaardig en onjuist is, omdat Walid Regragui zich niet schuldig heeft gemaakt aan gedrag dat in strijd is met de sportieve geest.

Lees ook: Walid Regragui en zijn familie ontvangen doodsbedreigingen

De tuchtcommissie van de CAF heeft besloten Walid Regragui voor vier wedstrijden te schorsen, waarvan twee voorwaardelijk, en een boete. De commissie heeft de argumenten van de Marokkaanse en Congolese partijen bekeken, inclusief die van Regragui, evenals de rapporten van de scheidsrechter en de wedstrijdwaarnemer.

Walid Regragui benadrukte dat dergelijke confrontaties gebruikelijk zijn in het voetbal, zoals gezien tijdens het WK tussen Nederland en Argentinië. Hij voegde eraan toe dat het incident is opgeblazen door de media en dat hij bijzonder spijt heeft van de beschuldigingen van racistische opmerkingen, wat hij stellig ontkent en beledigend vindt. Hij benadrukte dat hij tot het uiterste zal gaan om zijn reputatie te verdedigen.

Lees ook: Walid Regragui en zijn familie ontvangen doodsbedreigingen

In de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zambia gaf Regragui ook aan dat hij racistische berichten en doodsbedreigingen had ontvangen, wat hij beschamend en onaanvaardbaar vindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team