Zoeken

Opnieuw beperkende maatregelen in Marokko

25 juli 2021 - 18:20 - Marokko

©

De nieuwe beperkende maatregelen die de regering heeft aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus en al haar varianten in Marokko tegen te gaan, zijn ingegaan op vrijdag 23 juli. Marokkanen zullen zich aan deze maatregelen moeten houden. Overtredingen worden bestraft met zware boetes of vervolging.

De Marokkaanse autoriteiten hebben opnieuw beperkingen ingesteld na Eid ul-Adha. Het Technisch en Wetenschappelijk Comité heeft dit aanbevolen, gezien de verontrustende toename van het aantal besmettingen en sterfgevallen die de afgelopen dagen zijn geregistreerd, aldus een regeringsverklaring.

Lees ook: Covid-19 Marokko: nieuwe oproep tot grootschalige vaccinatie

De maatregelen betreffen een verbod om ’s nachts van 23.00 uur tot 4.30 uur te reizen in het hele koninkrijk, met uitzondering van personen die in vitale en essentiële sectoren en activiteiten werkzaam zijn en personen die zich verplaatsen omwille van dringende medische redenen.

Bovendien is reizen tussen prefecturen en provincies alleen maar mogelijk met een vaccinatiepaspoort of met een door de bevoegde territoriale autoriteiten afgegeven administratieve reisvergunning. Daarnaast is er ook een verbod op feesten en bruiloften en mogen er maximum 10 personen aanwezig zijn bij begrafenisplechtigheden.

Lees ook: Marokko: terugkeer avondklok

Bijeenkomsten en activiteiten in open ruimten mogen niet meer dan 50 personen omvatten, met de verplichting om voor elke uitzondering een vergunning van de plaatselijke autoriteiten voor te kunnen leggen. In cafés, restaurants, het openbaar vervoer en openbare zwembaden, mag maximum 50 procent van de capaciteit ingevuld worden.

De regering benadrukt dat de coronapandemie nog steeds niet voorbij is en het risico voor besmetting dus ook nog steeds aanwezig is, vooral sinds het verschijnen van nieuwe varianten in het koninkrijk. Deze situatie vereist dat alle richtlijnen vanuit de overheid en alle preventieve maatregelen van gezondheidsautoriteiten, strikt worden nageleefd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team