Zoeken

Marokko: verplaatsingen tussen steden ’s nachts verboden ondanks vaccinpas

26 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Sinds afgelopen vrijdag is het in Marokko niet meer mogelijk om tussen verschillende steden te reizen tussen 23 uur en 04:30 uur ’s nachts. De regel geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn en een vaccinatiepaspoort bezitten.

Le360 vernam van bronnen dicht bij de Marokkaanse regering dat de vaccinpas op zich niet voldoende is om tussen 23 en 04:30 uur tussen steden in het koninkrijk te reizen. Mensen die ’s nachts willen reizen moeten een schriftelijke toestemming hebben van de autoriteiten.

Lees ook: Covid-19 Marokko: nieuwe oproep tot grootschalige vaccinatie

Een circulaire werd naar alle diensten van de politie en de Koninklijke gendarmerie gestuurd, waarin hen toestemming wordt gegeven om reizigers die geen vaccinatiepas en speciale toestemming hebben, en die tussen 23 uur en 04:30 uur reizen, tegen te houden. Wie niet over deze documenten beschikt "pleegt een overtreding".

Reizigers die tussen twee steden worden gecontroleerd en de gevraagde documenten niet bij zich hebben, worden "automatisch teruggestuurd naar de plaats van vertrek na een boete van 300 dirham per overtreding te hebben betaald".

Om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen in het koninkrijk in te dammen, hebben de Marokkaanse autoriteiten besloten om nachtelijke verplaatsingen in heel het land te verbieden. Enkel mensen die in vitale en essentiële sectoren en activiteiten werkzaam zijn of zich verplaatsen om dringende medische redenen, zijn uitgesloten van de maatregel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team