Zoeken

Belgische politie onderschept lading gestolen fietsen voor Marokko

22 januari 2023 - 07:00 - Wereld

©

De Brusselse politie heeft dinsdagavond tijdens een patrouille een bestelwagen op weg naar Marokko, met vermoedelijk gestolen fietsen, aangehouden. Er werden twee personen gearresteerd en er werd een onderzoek ingesteld.

De interventie heeft plaatsgevonden aan de Anderlechtse Poort, aldus een persbericht van de politie. De aandacht van de agenten werd getrokken door twee personen die fietsen in een busje met Franse nummerplaten laadden.

Lees ook: Luxe auto’s in Europa gestolen en in Marokko verkocht

Toen de politie hen zag, vluchtte één van de twee mannen weg, terwijl de andere snel de deuren van het busje sloot, gaat het persbericht verder. Beiden werden vervolgens gearresteerd en verhoord. Een van beiden verklaarde dat hij "de fietsen goedkoop had gekocht op de markt en ze naar Marokko wilde sturen voor zijn familie". Het gaat om acht fietsen van verschillende merken en zonder serienummer, die door de politie in beslag zijn genomen.

Lees ook: In Frankrijk gestolen oldtimers waren bestemd voor Marokko

Dezelfde bron meldt dat de twee verdachten na hun verhoor terug zijn vrijgelaten. De twee mannen zouden illegaal in België verblijven. Een onderzoek is ingesteld om de herkomst van de gestolen fietsen te achterhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team