Zoeken

In Frankrijk gestolen oldtimers waren bestemd voor Marokko

16 december 2021 - 21:40 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft onlangs 11 klassieke auto’s in beslag genomen die in Frankrijk waren gestolen en voor Marokko bestemd waren. Er werden ook vijf personen gearresteerd die bij deze zaak betrokken zouden zijn in Frankrijk en Spanje.

De Guardia Civil opende in oktober vorig jaar een onderzoek dat leidde tot de lokalisering van de in Parijs gestolen klassieke auto’s. Dankzij de medewerking van de Franse politie vernam de Spaanse gendarmerie dat de voertuigen naar Marokko zouden worden vervoerd.

Lees ook: 3000 in Frankrijk gestolen telefoons in Marokko opgedoken

Op basis hiervan zetten de agenten hun onderzoek voort in de regio Algeciras, waar zij uiteindelijk de elf gestolen oldtimers ontdekten in een garage in de stad. De auto’s die in de garage werden aangetroffen, zijn van verschillende modellen, waaronder Citroën 2CV, DS23 en DS21.

Vijf verdachten, van wie vermoed wordt dat zij bij deze handel betrokken zijn, zijn gearresteerd en ter beschikking gesteld van de gerechtelijke autoriteiten van Algeciras. De gestolen auto’s werden teruggegeven aan hun respectievelijke eigenaars.

Lees ook: Marokkaanse in Spanje opgepakt met in België gestolen auto

Autodiefstallen zijn in de laatste maanden sterk toegenomen. Het verkeer gaat van Europa naar Afrika via de havens van Algeciras en Tarifa. Eenmaal in Marokko worden de chassisnummers van de voertuigen veranderd, waardoor het bijna onmogelijk wordt om ze nog te lokaliseren en terug te vinden.

Bladna.nl