Zoeken

Marokkaan dagenlang gegijzeld door drugsbende in Spanje

14 januari 2023 - 21:00 - Wereld

©

In Alicante heeft de Guardia Civil vier personen gearresteerd in verband met de ontvoering van een Marokkaanse man. Het gaat om drie mannen en een vrouw tussen 31 en 55 jaar van Spaanse en Italiaanse afkomst.

Het onderzoek naar de ontvoering van de Marokkaan in Alicante begon in april vorig jaar nadat hij zich had gemeld bij de Guardia Civil in de stad San Juan de Alicante. Hij deed aangifte van zijn ontvoering en verklaarde dat vier gewapende personen hem hadden ontvoerd op weg naar huis in Callosa de Segura. Daarna sloten ze hem vier dagen op in een huis in dezelfde stad.

Lees ook: Marokkaanse drugssmokkelaars gearresteerd met vals humanitair konvooi naar Oekraïne

De ontvoerders hadden hem met een mes gestoken en wilden hem laten verhongeren en omkomen van de dorst, aldus de Guardia Civil. Het slachtoffer wist echter te ontsnappen nadat ze hem naar El Campello hadden gebracht, een naburige stad van San Juan in Alicante. Daar diende hij een klacht in bij de politie. Twee dagen later konden de speurders van de Guardia Civil de twee huizen lokaliseren die door de ontvoerders waren gebruikt.

Tijdens de huiszoekingen werd een 55-jarige vrouw van Italiaanse afkomst gearresteerd die ervan wordt verdacht bij de misdrijven betrokken te zijn. In samenwerking met Italiaanse agenten van het Secure Information Exchange Network (SIENA) van Europol slaagde de Spaanse politie erin de motieven voor de ontvoering te achterhalen. Ze identificeerden ook de leider van de bende. Het bleek om een afrekening te gaan tussen drugsorganisaties na de diefstal van een lading drugs.

Lees ook: Arrestatie drugsbaronnen die opereren tussen Marokko, Spanje en Frankrijk

De leider van de bende is een 54-jarige Italiaan volgens de Guardia Civil. Hij werd op 1 augustus in Valencia gearresteerd en in hechtenis genomen. De andere twee zijn Spanjaarden van 31 en 34 jaar. Ze werden respectievelijk op 12 en 20 december in Mijas en Marbella gearresteerd en in hechtenis genomen. De aanklachten zijn ontvoering, mishandeling en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team