Zoeken

Marokko onderschept tientallen gestolen auto’s uit Canada

27 maart 2023 - 23:00 - Marokko

©

De regionale politie van Halton in Canada, is erin geslaagd om 24 gestolen voertuigen uit Marokko terug te halen, waaronder een Rolls Royce ter waarde van 500.000 dollar. De voertuigen waren in Canada gestolen en waren bestemd voor Dubai.

De operatie werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen een werkgroep van de regionale politie van Halton, de Canada Border Services Agency (CBSA) en de regionale politie van Peel, om de voertuigen uit Marokko terug te halen. "De voertuigen werden onderschept terwijl ze door Marokko reisden en zijn intussen terug in Canada", aldus de Canadese politie in een verklaring, waarbij wordt opgemerkt dat dit "de grootste inbeslagname van gestolen Canadese voertuigen in Marokko" betreft.

Lees ook: Luxe auto’s in Europa gestolen en in Marokko verkocht

Er werden nog geen verdachten gearresteerd in het kader van het lopende onderzoek. Volgens de politie is de modus operandi van de dieven om in het voertuig te breken en het elektronisch systeem te herprogrammeren, waardoor ze weg kunnen rijden met een nieuwe sleutel. Vervolgens worden de voertuigen naar de haven van Montreal gebracht om in containers het land uit te worden gesmokkeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team