Zoeken

Belgische Marokkaan gearresteerd met 93 kilo drugs in Spanje

10 maart 2023 - 20:00 - Wereld

©

Een 35-jarige Belgische Marokkaan is gearresteerd op de A-1 snelweg in Spanje, nabij Valdorros (Burgos), met in zijn auto 73 kilo marihuana en 20 kilo hasj, die hij naar België vervoerde. Hij wordt vervolgd voor het plegen van een misdrijf tegen de volksgezondheid.

De dertiger werd gearresteerd tijdens een operatie in het kader van "Plan Telos" tegen de smokkel van hasj uit Marokko. Hij vervoerde de drugs via een go-fast systeem, zegt José Manuel González Garrido, hoofd van de Guardia Civil in Burgos.

Lees ook: Marokkaanse drugssmokkelaars hebben liefst go-fast boten

De Marokkaan, die in België woont, reed in een bestelwagen met valse nummerplaten die in september 2022 in Valdemoro bij Madrid was gestolen. Naast het misdrijf tegen de volksgezondheid wordt hij ook beschuldigd van het vervalsen van officiële documenten en diefstal.

Lees ook: Go-Fast onderschept met 700 kilo Marokkaanse hasj in Malaga (video)

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorsprong en bestemming van de drugs en om eventuele medeplichtigen van de bestuurder te identificeren en op te sporen. De regeringsafgevaardigde van Castilië en León, Virginia Barcones, heeft verklaard dat de in beslag genomen drugs een geschatte waarde hebben van 660.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team