Zoeken

Luxe auto’s in Europa gestolen en in Marokko verkocht

23 november 2022 - 20:00 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft in het Spaanse Mutxamel bij Valencia een crimineel netwerk ontmanteld dat zich bezighield met de handel in dure auto’s. De luxevoertuigen werden gestolen in Italië en Polen, vervolgens in Spanje geregistreerd en uiteindelijk in Marokko verkocht.

In samenwerking met de lokale politie van Mutxamel heeft de Guardia Civil drie mannen van Marokkaanse afkomst gearresteerd, waaronder een voetballer, en drie vrouwen van Zwitserse, Spaanse en Marokkaanse afkomst, tussen 21 en 35 jaar oud. Ze reden in twee auto’s die in juni in Italië en in oktober in Polen waren gestolen, schrijft La Informacion. De voetballer zit momenteel zonder club, maar hij speelde vorig jaar in de Luxemburgse competitie.

Lees ook: Gestolen "Marokkaanse luxe auto’s" onderschept in haven Tarifa

De leden van de bende woonden in huurvilla’s in Mutxamel en Aigües en hadden ook een woning die uitsluitend bestemd was voor hun criminele activiteiten. Ze leefden op brede voet, reden in topklasse voertuigen die ze regelmatig verwisselden, droegen designerkleding en dure horloges en juwelen, terwijl ze geen werk hadden.

De bendeleider is een 35-jarige Marokkaan die verantwoordelijk was voor het kopen van de gestolen voertuigen in het buitenland, het veranderen van de nummerplaten en de verkoop ervan in Marokko. De twee voertuigen waarin ze op het moment van hun arrestatie reden werden in beslag genomen, evenals horloges ter waarde van 40.000 euro, een grote hoeveelheid merkkleding en 90 gram hasj.

Lees ook: In Frankrijk gestolen oldtimers waren bestemd voor Marokko

De rechtbank van San Vicente del Raspeig heeft op 30 oktober de zes verdachten veroordeeld voor de handel in gestolen auto’s en drugs en het lidmaatschap van een criminele organisatie. De twee in beslag genomen voertuigen werden teruggegeven aan hun eigenaars in Italië en Polen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team