Zoeken

Belgische Moslimexecutieve reageert op beschuldigingen minister van Justitie

17 december 2020 - 15:40 - Wereld

©

De beslissing van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne om het erkenningsproces van de Grote Moskee van Brussel op te schorten, gepaard met verklaringen en beschuldigingen van zogenoemde inmenging door het buitenland, werd niet geapprecieerd door de Moslimexecutieve van België. Dat maakt de organisatie bekend via een persbericht.

Ondervoorzitter Salah Echallaoui zet nu wel een stap opzij, maar volgens het persbericht van de Moslimexecutieve doet hij dat "preventief en zonder erkenning van deze ongegronde beschuldigingen." De Executieve zegt dat ze overtuigd is van de integriteit en oprechtheid van Echallaoui, en dat ze hem niet genoeg kan bedanken voor zijn werk. Ze zal samen met hem juridische stappen zetten tegen de beschuldigingen.

Echallaoui hekelde dinsdagavond in La Libre de woorden van de minister van Justitie. "Daaruit blijkt dat de minister breekt met een aantal tradities in dit land", aldus de ondervoorzitter. "Onze dossiers worden beheerd in de grootste neutraliteit en transparantie, onafhankelijk van enige buitenlandse invloed. Ik verdedig de islam, want die is in overeenstemming met onze democratische waarden."

Ten aanzien van het beleid en de openbare overheden, zegt de Moslimexecutieve van België dat er geen sprake is van inmenging. Ze blijven constructief meewerken aan al hun prerogatieven met betrekking tot principes zoals de scheiding van religie en staat, niet-inmenging in religieuze zaken, evenals het principe van non-discriminatie. "En elke inmenging, door wie dan ook, zal niet getolereerd wordt door onze gemeenschap."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team