17 december 2020 - 15:40 - Wereld
De beslissing van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne om het erkenningsproces van de Grote Moskee van Brussel op te schorten, gepaard met verklaringen en beschuldigingen van zogenoemde inmenging door het buitenland, werd niet geapprecieerd door de Moslimexecutieve van België. Dat maakt de organisatie bekend via een persbericht.
Ondervoorzitter Salah Echallaoui zet nu wel een stap opzij, maar volgens het persbericht van de Moslimexecutieve doet hij dat "preventief en zonder erkenning van deze ongegronde beschuldigingen." De Executieve zegt dat ze overtuigd is van de integriteit en oprechtheid van Echallaoui, en dat ze hem niet genoeg kan bedanken voor zijn werk. Ze zal samen met hem juridische stappen zetten tegen de beschuldigingen.
Echallaoui hekelde dinsdagavond in La Libre de woorden van de minister van Justitie. "Daaruit blijkt dat de minister breekt met een aantal tradities in dit land", aldus de ondervoorzitter. "Onze dossiers worden beheerd in de grootste neutraliteit en transparantie, onafhankelijk van enige buitenlandse invloed. Ik verdedig de islam, want die is in overeenstemming met onze democratische waarden."
Ten aanzien van het beleid en de openbare overheden, zegt de Moslimexecutieve van België dat er geen sprake is van inmenging. Ze blijven constructief meewerken aan al hun prerogatieven met betrekking tot principes zoals de scheiding van religie en staat, niet-inmenging in religieuze zaken, evenals het principe van non-discriminatie. "En elke inmenging, door wie dan ook, zal niet getolereerd wordt door onze gemeenschap."
Marokkaanse spelers verdwijnen tijdens WK in Europa
Tienduizenden woningen leeg in Noord-Marokko
Lamine Yamal is Marokkaan!
Douanegids 2025: nieuwe regels voor Marokkaanse diaspora
EasyJet start nieuwe wintervluchten naar Marokko
Controversiële campagnes in Marokko zorgt voor spanning
Nederlandse kinderopvang schuldig aan dood 2-jarige Amin
Marokkaanse en Nederlandse vrouwen sterven door explosie in Spaanse bar
McDonald’s verrast met Marokkaanse Hawaï
Drugs uit Marokko en Colombia nu via Spaanse rivier
Bengalese topfunctionaris reist met munitie naar Marokko
Borgerhoutse burgemeester zoekt rust in Tanger
Verhoogde Spaanse surveillance bij enclaves, Marokko in het vizier
Antwerpse moskee krijgt dreigbrief en kogel