Zoeken

Belgische Marokkaan slachtoffer liefdesvalstrik van 500.000 dollar in Ecuador

7 augustus 2023 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Ecuadoraanse politie heeft drie verdachten gearresteerd die beschuldigd worden van het ontvoeren en gijzelen van een Belgisch-Marokkaanse man die eind juli naar Manta was gereisd om een vrouw te ontmoeten die hij via sociale media had leren kennen.

De 43-jarige man was hopeloos verliefd geworden op de vrouw met wie hij enkel via WhatsApp communiceerde, en besloot naar Manta te reizen om haar te ontmoeten. Op 28 juli spraken de twee af op het strand van Barbasquillo. Na de date werd de Belgisch-Marokkaanse man ontvoerd door gewapende mannen die hem meenamen naar een gehuurd appartement, meldt Brussels Times.

Lees ook: Oplichter Marokkaanse ministers veroordeeld

Het slachtoffer werd vier dagen vastgehouden door de ontvoerders, die 500.000 dollar losgeld eisten van zijn familie voor zijn vrijlating. De familie gaf aan dat ze niet over zo’n bedrag beschikten, wat de kidnappers ertoe bracht hun eis te verlagen tot 50.000 dollar. De familie waarschuwde de politie, die erin slaagde de ontvoerders, twee Ecuadorianen en een Colombiaan, te lokaliseren en te arresteren. Er werden wapens en munitie in beslag genomen.

Lees ook: Oplichting in Fez: Amerikaanse toeriste betaalt 450.000 dirham voor tapijten (video)

België heeft herhaaldelijk haar burgers gewaarschuwd voor het hoge risico op ontvoering in bepaalde regio’s van Ecuador, met name aan de grens met Colombia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team