Zoeken

Oplichter Marokkaanse ministers veroordeeld

1 juli 2023 - 18:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Rabat heeft een 39-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden voor poging tot oplichting.

Volgens Al Akhbar had de beklaagde een complex systeem opgezet om hooggeplaatste Marokkaanse politieke figuren op te lichten. Door zich voor te doen als een functionaris van het Koningshuis vroeg hij ministers en parlementsleden om hulp voor iemand die zogenaamd in nood verkeerde.

Lees ook: Ramadan: oplichting in naam van Marokkaanse koninklijke familie

Om hen te overtuigen stuurde de verdachte SMS-berichten naar overheidsfunctionarissen, deed zich voor als de behoeftige begunstigde, en vroeg om hen te ontmoeten om zijn situatie te bespreken. Verschillende slachtoffers zouden hebben ingestemd met een ontmoeting.

Lees ook: Politie inspecteur in Rabat verdacht van oplichting

De oplichter werd ontmaskerd toen hij dezelfde methode probeerde te gebruiken met parlementsvoorzitter Rachid Talbi Alami. Alami, die kennis had van verdachte berichten die naar zijn collega’s waren gestuurd, deed melding van de zaak bij het Koninklijk Kabinet. Vervolgens werd een val opgezet om de oplichter, die om een bedrag van 300.000 dirham had gevraagd, op heterdaad te kunnen betrappen. Hij werd uiteindelijk gearresteerd en veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team