Zoeken

Oplichting in Fez: Amerikaanse toeriste betaalt 450.000 dirham voor tapijten (video)

26 juni 2023 - 12:00 - Marokko

©

Een Amerikaanse toeriste is in Fez opgelicht door een toeristengids die haar overtuigde om acht zarabis (traditionele Marokkaanse tapijten) te kopen voor een bedrag van 450.000 dirham.

Vrienden van de Amerikaanse vrouw vertelden haar dat ze veel te duur had betaald voor de tapijten, waarop ze besloot om de tapijten terug te brengen naar de winkel en haar geld terug te eisen, meldt Al3omk.

Lees ook: Marrakech: taxichauffeur die YouTuber oplichtte cel in

Ondanks de verontschuldigingen van de gids en de eigenaar van de tapijtwinkel, heeft de toeriste haar ervaring gedeeld op een wereldbekende vakantiewebsite, wat leidde tot veel kritiek op sociale media en de opening van een onderzoek door de ministeries van Toerisme en Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Braziliaan in Marokko opgelicht voor 60 miljoen dirham

De toerismeprofessionals in Fez veroordeelden het "immorele" gedrag van de gids. "De dader van deze oplichterij is de eigenaar van een riad in de medina wiens fortuin plotseling sterk is toegenomen terwijl hij enkel een klein huis in Fez bezat, waarschijnlijk door de oplichtingspraktijken waarmee toeristen in de stad Fez worden geconfronteerd," zegt Abdelhak, een niet erkende toeristengids. Hij roept de autoriteiten op om de sector te beter reguleren.

Bladna.nl