Zoeken

Belgisch-Marokkaanse Ibrahim Akhlal gearresteerd na ontsnapping in Guinee

6 augustus 2023 - 18:00 - Wereld

©

Een maand na zijn ontsnapping uit de gevangenis van Conakry in Guinee, is de Belgisch-Marokkaanse inbreker Ibrahim Akhlal (27) gearresteerd aan de grens van Mauritanië met Marokko. België vraagt om zijn uitlevering.

Akhlal, tegen wie een internationaal aanhoudingsbevel was uitgegeven, werd op 14 juli door de Guinese autoriteiten gearresteerd aan de grens van Mauritanië met Marokko, bevestigt de federale politie aan Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Belgisch-Marokkaanse Ibrahim Akhlal opnieuw ontsnapt

De Nederlandse justitie verdenkt de Belgische crimineel van Marokkaanse afkomst van deelname aan een overval op een goudtransport ter waarde van 12 miljoen euro in Amsterdam in mei 2021. Hij wordt ook beschuldigd van vier andere gewelddadige overvallen waarvoor hij een gevangenisstraf van 21 jaar riskeert.

Lees ook: Ibrahim Akhlal in Guinee opgepakt voor overval op goudtransport in Amsterdam

De crimineel slaagde er in maart 2020 in om te ontsnappen uit de gevangenis van Sint-Gillis in België, voordat hij eind 2022 in Guinee werd gelokaliseerd en gearresteerd. Begin juni wist hij opnieuw te ontsnappen, met medeplichtigheid van de gevangenisbewakers en verpleegkundigen van de gevangenis van Conakry. De Belgische autoriteiten hebben een procedure gestart om zijn uitlevering te verkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team