Zoeken

Belgisch-Marokkaanse Ouassari onderscheiden door koning Filip

18 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

De Belgisch-Marokkaanse Ibrahim Ouassari, oprichter van ’MolenGeek’, is dinsdag onderscheiden door Koning Filip van België. Hij ontving de medaille van de Leopoldsorde, de hoogste Belgische militaire en burgerlijke onderscheiding, als erkenning voor zijn inspanningen in de digitale sector via zijn IT-bedrijf.

Ouassari, afkomstig uit een familie uit Al Hoceima, uitte zijn dankbaarheid op X. "Onvergetelijke dag! Deelgenomen aan de koninklijke ceremonie, benoemd tot Commandeur in de Orde van Leopold. Immens vereerd en geraakt door deze onderscheiding van mijn vaderland," schreef hij.

Lees ook: MolenGeek vestigt zich in Casablanca

In een interview met Awacer TV in december 2019 benadrukte Ouassari dat Marokkanen wereldwijd bijdragen aan de ontwikkeling van het land waarin ze leven en vaak Marokko in gedachten hebben als ze hun activiteiten naar andere landen willen uitbreiden.

Lees ook: Ibrahim Ouassari, digitale topper in Molenbeek

In november 2022 opende Ibrahim Ouassari’s bedrijf MolenGeek ’LionsGeek’ in Casablanca, de eerste vestiging in Marokko, in aanwezigheid van de Minister-President van Wallonië, Elio Di Rupo, en Younes Sekkouri, de Marokkaanse minister van Economische Inclusie, Kleine Bedrijven, Werkgelegenheid en Vaardigheden. Deze Marokkaanse dochteronderneming heeft als doel jongeren die uitvallen in het onderwijs of op sociaal of professioneel vlak op te leiden in digitale en audiovisuele beroepen. "We streven ernaar om jaarlijks ongeveer 200 jongeren op te leiden en een honderdtal projectontwikkelaars en co-workers te verwelkomen," luidt het.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team