Zoeken

Google-topman selecteert Ibrahim Ouassari als changemaker

23 december 2020 - 13:40 - Wereld

©

Ibrahim Ouassari lanceerde vijf jaar geleden een digitale organisatie met een sociale missie, in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Ondertussen krijgt zijn initiatief erkenning vanuit de hele wereld.

In een artikel in WIRED nomineren enkele van de slimste geesten van vandaag, de changemakers van morgen. Sundar Pichai, CEO van Alphabet, selecteerde Ibrahim Ouassari, de Marokkaanse-Brusselse medeoprichter van MolenGeek, als changemaker.

Ibrahim Ouassari is medeoprichter van MolenGeek en wil hiermee technologie en ondernemerschap voor iedereen, ongeacht hun achtergrond, toegankelijk maken. De autodidactische ondernemer stopte zelf op 14-jarige leeftijd met school en helpt nu anderen om technologie te gebruiken om hun gemeenschappen te transformeren. MolenGeek geeft opleidingen voor technologiejobs en ondersteuning aan start-ups in de technologiesector. Zo zijn er reeds 35 startups ontstaan via de incubator.

De CEO van Alphabet zegt dat hij verheugd is om dit met eigen ogen gezien te hebben tijdens een bezoek in de lokalen van MolenGeek. "De missie is heel persoonlijk voor mij. Toen ik opgroeide in India, veranderde elke nieuwe uitvinding, van de koelkast tot de televisie, het leven van mijn gezin op een zinvolle manier. Het heeft me tot een technologie-optimist gemaakt - niet omdat ik in technologie geloof, maar omdat ik geloof in wat mensen ermee zullen doen. Het bezoek aan Ibrahim en de generatie vernieuwers, heeft me geïnspireerd, heeft me optimistisch gehouden over de richting die de technologie op gaat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team