Zoeken

Premier Marokko spreekt met neergestoken Belgische vrouw

19 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Premier Aziz Akhannouch, ook voorzitter van de gemeenteraad van Agadir, heeft een telefoongesprek gevoerd met de Belgische vrouw die in een café op de zeedijk van de stad werd neergestoken. Het regeringshoofd informeerde naar haar gezondheidstoestand en betuigde zijn steun en solidariteit.

Tijdens het telefoongesprek verzekerde Aziz Akhannouch de Belgische vrouw dat de plaatselijke autoriteiten voor haar zullen zorgen tot ze hersteld is. Mostafa Boudarka, Ahmed Haji en Rachid Boukhraf, respectievelijk eerste vice-voorzitter van de gemeenteraad, Wali van de regio Souss en vice-voorzitter van de regionale raad, hebben een bezoek gebracht aan het slachtoffer op de intensive care van het Hassan II-ziekenhuis. Haar toestand wordt door de medische staf als stabiel beschouwd.

Lees ook: Marokko: Belgische vrouw ontsnapt aan moordenaar

De gemeenteraad veroordeelde de aanslag en beschouwt deze als "strijdig met de menselijke waarden en de onschendbaarheid van het recht op leven". In het kader van het politieonderzoek werd een 31-jarige verdachte gearresteerd.

Lees ook: Taxichauffeur beroofd en doodgestoken in Agadir

Volgens onderzoekers heeft de man mentale problemen. De eerste resultaten van het onderzoek bevestigen dat hij de dader is van de aanval op de Belgische vrouw in Agadir. Hij zou ook de moordenaar zijn van een Franse toeriste op een markt in Tiznit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team