Zoeken

Marokko: Belgische vrouw ontsnapt aan moordenaar

16 januari 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft zaterdag in Agadir een 31-jarige man gearresteerd voor de moord op een 79-jarige Franse vrouw in Tiznit en een poging tot moord op een Belgische vrouw in Agadir.

In een verklaring bericht de nationale veiligheidsdienst DGSN dat de Franse vrouw op een kampeerplaats in de stad Tiznit verbleef. Ze werd door de verdachte aangevallen op een markt in de stad. De dodelijke aanval werd door bewakingscamera’s van een winkel opgenomen.

Lees ook: Franse moordverdachte gearresteerd in Tanger

De dader vluchtte na de moord naar Agadir, waar hij werd gearresteerd toen hij een Belgische vrouw in een café op de zeedijk aanviel. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Lees ook: Vermiste toeristen dood aangetroffen in Dakhla

Volgens de DGSN werd de dertiger aangeklaagd voor moord met voorbedachte rade en poging tot moord. Onderzoek toonde aan dat hij van 25 september tot 25 oktober 2021 op de psychiatrische afdeling van het Hassan I ziekenhuis in Tiznit was behandeld. Zijn opname vond toen plaats op vraag van de plaatselijke autoriteiten.

Een onderzoek werd ingesteld naar het motief van de aanvallen. De dader werd in voorlopige hechtenis genomen op bevel van het bevoegde parket.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team