Zoeken

België: meisje (4) ontsnapt aan gedwongen terugkeer naar Marokko

22 mei 2019 - 11:40 - Wereld

©

Een Belgisch Marokkaans meisje van 4 jaar die met haar vader in België woont, is aan een gedwongen terugkeer naar Marokko ontsnapt.

De moeder van het meisje liet maandenlang niets van zich horen. Maar onlangs kwam ze terug in beeld en deed aangifte tegen de vader van het meisje voor ontvoering.

Volgens RTBF is de vader van het meisje een Belgische Marokkaan en de moeder een Marokkaanse. De vrouw verliet twee jaar geleden het huis en vestigde zich in Marokko. Een scheiding werd intussen in België uitgesproken maar niet bij de Marokkaanse autoriteiten gemeld.

De vader vestigde zich na de scheiding in Luik met zijn dochter. Hij waarschuwde de ambassade van Marokko maar kreeg geen officiële toestemming van de moeder die ruim een jaar later een klacht indiende.

De rechtbank van eerste aanleg gaf gelijk aan de moeder en eiste de onmiddellijke terugkeer van het kind. Maar in beroep werd het meisje aan haar vader toevertrouwd, met name omdat ze al twee jaar met hem in België woont en er naar school gaat. Ook het feit dat de moeder ruim een jaar wachtte om haar dochter terug te eisen speelde een rol in het besluit van de rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team