Zoeken

België: Marokkaans koppel voor de rechter voor gedwongen huwelijk

25 september 2019 - 11:39 - Wereld

©

Een Marokkaans koppel staat deze week terecht in België voor het uithuwelijken en mishandelen van hun dochter. Het meisje moest gedwongen met een Marokkaanse man trouwen.

Yousra weigerde het huwelijk en werd door haar ouders met een strijkijzer verbrand en ernstig mishandeld. Haar "echtgenoot", een man die ze niet kende en aan wie ze in Marokko was uitgehuwelijkt, beschuldigt ze van aanranding.

Eenmaal terug in België vluchtte Yousra uit huis omdat ze volgens haar advocaat "heel goed wist dat ze geen andere keuze meer had".

"Ondertussen had ze in Marokko een contract moeten ondertekenen. De man aan wie ze uitgehuwelijkt zou worden kende ze helemaal niet, en sprak niet eens haar taal. Ze werd door hem aangerand en gedwongen om dingen te doen die ze niet wou. Toen ze duidelijk maakte aan haar ouders dat ze tegen het huwelijk was, werd ze door haar moeder verbrand met een strijkijzer. Haar vader sloeg haar meermaals met haar hoofd tegen de muur en stompte met zijn elleboog in haar rug.," vertelde de raadsman dinsdag in de correctionele rechtbank van Dendermonde

Volgens de moeder is haar dochter ziek. "We hebben al van sinds ze klein is problemen met haar", verklaarde ze in de rechtbank.

Het Openbaar ministerie eist drie jaar en tien maanden gevangenisstraf en een boete van 10.400 euro tegen de ouders van de jonge vrouw. Ook werd de nietigverklaring van het huwelijk gevraagd. De rechtbank doet op 22 oktober uitspraak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team