Zoeken

Marokkaanse vrouw cel in voor mishandelen stiefdochter (10) in Frankrijk

8 maart 2019 - 12:00 - Wereld

©

De zaak dateert van zeven jaar geleden maar werd pas deze week door de rechtbank behandeld. Een tienermeisje, toen 10 jaar oud, werd in 2012 maandenlang door haar stiefmoeder in Frankrijk mishandeld.

Volgens het blad Télégramme was het meisje nog maar kort vanuit Marokko in Frankrijk aangekomen. Tijdens een controle in het ziekenhuis merkten de dokters verwondingen over heel haar lichaam en waarschuwden de kinderbeschermingsdiensten.

De vader en de stiefmoeder van het meisje werden gearresteerd en in bewaring gesteld. Geen één van de twee gaf de feiten toe. Ze vertelden dat het meisje van de trap of nog van een glijbaan was gevallen.

Zeven jaar na de feiten is de situatie flink veranderd. De stiefmoeder geeft de mishandelingen toe. "Ik geef toe dat ik mijn stiefdochter mishandelde. Waarom ik toen ontkende? Omdat ik bang was van de waarheid en dat ik er niet trots op ben.", vertelde de vrouw voor de rechter. Ze stelt dat ze het toen moeilijk had met haar man en dat ze zich op zijn dochter wilde wreken.

Het slachtoffer was ook aanwezig tijdens de zitting. "Mijn stiefmoeder vertelde me dat ze me in stukken ging snijden als ik over de mishandelingen sprak.". De vrouw trok haar haren af, brak haar arm, sloeg haar met een stok en een telefoonkabel... De vader, nu gescheiden, houdt vol dat hij niets wist van de mishandelingen.

De stiefmoeder werd tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld waarvan twee jaar voorwaardelijk. De vader kreeg een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team